GPS Coordinates
2.980252, 101.700031
Email Us
[email protected]
Tel: +60389418646
Fax: +60389417661

Privacy Policy

Perdana University (“PU”) respects and values your privacy. We have set out the terms relevant to PU’s processing of data obtained as a result of your use of our University’s Website (“the Website”) or through sources related to the administration and management of our programmes as per our obligations under the Personal Data Protection Act 2010 (“the Act”).

Any personal information provided by you will be processed in accordance with the Act. The data controller is PU unless otherwise stated. By using the Website and the provision of your personal data through other means, you consent to the collection/retention and use of your personal information in accordance with this policy.

1. What information is collected from you
The types of information which we may collect and process are and not limited to:

Name, address, telephone numbers (office & mobile), email, age, gender, date of birth, place of birth, I/C or passport number, marital status, ethnic group, citizenship, religion, academic qualifications, previous examination results, publications, research & other activities, employment history, language proficiency, family particulars, professional particulars, bank account numbers, hobbies & interests, criminal or offence records, health history & referees’ information, information in audio and/or video format (including voice, video recording, closed-circuit television (“CCTV”) and security recording), images (including photographs) and location tracking / GPS information.

2. What we do with your information
The information we collect will be used to process enquiries, student application, enrolment and registration specifically for the assessment of the candidate’s suitability to programmes or courses offered, for administration, management and provision of support services (e.g. accommodation, transportation, immigration services, emergencies, fees and financial assistance, etc.), for assessment and analysis and for programme promotion. The information may be disclosed to PU’s service providers and agents, partner universities (if applicable) for these purposes or if required to be disclosed to regulatory or statistical authorities, agencies or bodies. The information requested is necessary for the above purposes and a candidate’s failure to provide the information or to provide accurate information may result in PU not being able to fulfil the purposes above and could result in rejection or delay of the candidate’s application, enrolment or registration.

Data from enquiry, request or application you have made to the University may also be used to provide us feedback for the improvement of our services.

Your information may also be used by the University to:

  • provide you with information about programmes of study;
  • advise you of events, conferences, seminars, or other workshops and conferences;
  • provide updates on the University’s achievements in research, education and enterprise; or
  • provide you details of any marketing campaigns or roadshows.

If you do not want us to use your data in this way, please contact PU via the details provided in Section 5 below.

3. Disclosure of your Information
Except as set out below and unless otherwise stated on the relevant form collecting your data, the University will not disclose your personal information to third parties.

Your information may be disclosed to third parties where the University is under a duty to disclose or share your personal data in order to comply with any legal obligation; or in order to enforce or apply the any entered into between us; or to protect the rights, property, or safety of the University, its staff or students, other Users of the Website or any other person (including but not limited to third parties who claim that you have infringed their intellectual property rights and/or privacy rights).

Disclosures to any other persons or institutions will be made only with the student’s consent unless exceptional circumstances apply, as provided by law.

4. Access to Information
The University endeavours to ensure that your personal information is accurate and up to date. To request access and to correct information the University holds about you, please notify us directly. Please note that you may be required to provide satisfactory proof of identity and to pay the appropriate fee.

5. Storing your Personal Data & Security
All information you provide to us is stored on our secure servers, computer hard drive and external backup. We employ security measures to protect your information from access by unauthorised persons and against unlawful processing, accidental loss, destruction or damage. However, as information transmitted via the internet is not completely secure, all information you transmit to the Website is at your own risk.

If you need to obtain further information on how to limit the processing of your personal information or any further query or make a complaint in respect of your personal information, please contact:

Student Matters:


Programme Information:

6. IP Addresses and Cookies
Cookies are small text files passed by us to your computer’s hard drive via your browser. These may be used by the University to collect information for the purposes of managing and improving the services on the Website, establishing your browsing actions and patterns and preparing customised pages. No information personally identifying you is contained in the cookies. You can configure most standard web browsers to refuse cookies or warn you before accepting them. However, cookies enable you to take full advantage of the Website’s most innovative features and if you adjust your browser setting to refuse cookies you may be unable to access certain parts of the Website.

7. Changes to this Policy
We may change this policy at any time by posting amendments to it and without the need for consultation. Please ensure you read the Policy that is in force at the time of your transaction.

* In the event of any conflict between the English Language and the Bahasa Malaysia Notice, the terms in the English Language Notice will prevail.

Perdana University (“PU”) menghormati dan menghargai privasi anda. Kami telah mengatur syarat dan terma yang berkaitan dengan pemprosesan data PU yang diperolehi daripada penggunaan Laman Web Universiti (“Laman Web”), melalui sebarang sumber dan tanggungjawab kami di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”).

Apa-apa maklumat peribadi yang disediakan oleh anda akan diproses berlandaskan Akta. Pengawal data adalah PU kecuali dinyatakan sebaliknya. Dengan menggunakan Laman Web dan peruntukan data peribadi anda melalui cara lain, anda telah bersetuju dengan pengumpulan / pengekalan dan penggunaan maklumat peribadi anda selaras dengan dasar ini.

1. Apakah maklumat yang dikumpulkan daripada anda

Jenis maklumat yang mungkin kami proses adalah dan tidak terhad kepada:

Nama, alamat, nombor telefon (pejabat & mudah alih), e-mel, umur, jantina, tarikh lahir, tempat lahir, I / C atau nombor pasport, taraf perkahwinan, kumpulan etnik, kewarganegaraan, agama, kelayakan akademik, keputusan peperiksaan sebelum ini, aktiviti penerbitan, penyelidikan dan lain, sejarah pekerjaan, penguasaan bahasa, butir-butir keluarga, butir-butir profesional, nombor akaun bank, hobi & minat, rekod jenayah atau kesalahan itu, sejarah kesihatan & maklumat rujukan, maklumat dalam audio dan / atau format video ( termasuk suara, rakaman video, kamera litar tertutup (“CCTV”) dan rakaman keselamatan), imej (termasuk gambar) dan maklumat pengesanan lokasi / GPS.

2. Apa yang kami lakukan dengan maklumat anda

Maklumat yang kami kumpulkan akan digunakan untuk memproses permohonan dan pendaftaran pelajar khusus untuk penilaian kesesuaian calon untuk program yang ditawarkan, bagi perkhidmatan pentadbiran, pengurusan dan sokongan (seperti penginapan, pengangkutan, perkhidmatan imigresen, kecemasan, yuran dan pembantu kewangan dan lain-lain), penilaian dan analisis, promosi program yang boleh didedahkan kepada pembekal perkhidmatan PU dan ejen, Universiti Rangkaian (jika berkenaan ) untuk tujuan ini atau jika perlu didedahkan kepada pihak berkuasa, pihak berkuasa statistik, agensi atau badan-badan yang berkenaan. Maklumat yang diminta adalah perlu untuk tujuan di atas dan kegagalan calon untuk memberikan maklumat itu, atau memberikan maklumat yang tidak tepat boleh menyebabkan PU tidak dapat memenuhi tujuan-tujuan di atas dan boleh menyebabkan penolakan atau kelewatan permohonan calon untuk mendaftar dengan PU.

Data daripada pertanyaan, permintaan atau permohonan anda yang telah diberi kepada Universiti adalah untuk maklum balas dan penambahbaikan perkhidmatan kami.

Di mana anda telah menyatakan persetujuan anda, maklumat anda juga boleh digunakan oleh Universiti kepada:

  • menyediakan anda dengan maklumat mengenai Program Pengajian;
  • menasihati anda mengenai peristiwa, persidangan, seminar, atau bengkel-bengkel dan persidangan-persidangan yang lain;
  • menyediakan maklumat terkini dan pencapaian universiti dalam penyelidikan, pendidikan dan perusahaan; atau
  • untuk menghantar butiran and ke mana-mana kempen pemasaran atau pameran bergerak.

Jika anda tidak membenarkan kami menggunakan data anda dengan cara ini sila pastikan anda menanda kotak yang berkaitan yang terletak di borang di mana kami kumpulkan data anda (borang pesanan atau borang pendaftaran).

3. Pendedahan Maklumat Anda

Kecuali yang dinyatakan di bawah dan melainkan jika dinyatakan sebaliknya di dalam borang berkenaan pengumpulan data, Universiti tidak akan mendedahkan maklumat peribadi anda kepada pihak ketiga.

Maklumat anda mungkin didedahkan kepada pihak ketiga di mana Universiti mempunyai kewajipan untuk mendedahkan atau berkongsi data peribadi anda untuk mematuhi apa-apa obligasi undang-undang; atau untuk menguatkuasakan atau mengaplikasikan Terma Universiti Rangkaian dan / atau mana-mana perjanjian lain yang dibuat di antara kita; atau untuk melindungi hak, harta, atau keselamatan Universiti, kakitangan, pelajar, pengguna lain laman web atau mana-mana orang lain (termasuk tetapi tidak terhad kepada pihak ketiga yang mendakwa bahawa anda telah melanggar hak harta intelek mereka dan / atau privasi hak)

Pendedahan kepada orang atau institusi akan dibuat hanya dengan persetujuan pelajar melainkan keadaan khusus digunakan, sebagaimana yang diperuntukkan oleh undang-undang.

4. Akses kepada Maklumat

Universiti sentiasa berusaha untuk memastikan bahawa maklumat peribadi anda adalah tepat dan terkini. Untuk mendapatkan akses dan maklumat yang betul mengenai anda di dalam data pangkalan kami, sila maklumkan kepada kami secara langsung. Sila ambil perhatian bahawa anda mungkin dikehendaki untuk memberikan bukti identiti dan membayar yuran yang sesuai.


5. Menyimpan anda Data Peribadi & Keselamatan

Semua maklumat yang anda berikan kepada kami akan disimpan dengan selamat pada pelayan, cakera keras komputer dan bantuan luaran secara tetap. Kami mengambil langkah-langkah keselamatan untuk melindungi maklumat anda daripada diakses oleh orang yang tidak dibenarkan dan menyalahi undang-undang terhadap pemprosesan, kehilangan secara tidak sengaja, kemusnahan atau kerosakan. Walau bagaimanapun, maklumat yang dihantar melalui internet tidak semestinya selamat, semua maklumat yang anda hantar ke Laman Web adalah atas risiko anda sendiri.

Jika anda perlu untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai bagaimana untuk mengehadkan pemprosesan maklumat peribadi anda atau sebarang pertanyaan lanjut atau membuat aduan berkenaan dengan maklumat peribadi anda, sila hubungi:

Hal Ehwal Pelajar:


Maklumat Program:

6. Alamat IP dan Cookies

Cookies adalah fail teks kecil yang diluluskan oleh pihak kami untuk cakera keras komputer anda melalui pelayar. Ini boleh digunakan oleh Universiti untuk mengumpul maklumat bagi maksud menguruskan dan menambah baik perkhidmatan di Laman Web, mewujudkan corak, tindakan pelayar anda dan menyediakan laman yang sesuai. Tiada maklumat peribadi anda yang terkandung di dalam cookies. Anda boleh mengkonfigurasi pelayar web yang paling standard untuk menolak cookie atau memberi amaran kepada anda sebelum menerima mereka. Walau bagaimanapun, cookies membolehkan anda untuk mengambil kesempatan penuh terhadap ciri-ciri yang paling inovatif di Laman Web ini dan jika anda melaras penetapan pelayar anda untuk menolak cookie anda mungkin tidak dapat untuk mengakses bahagian-bahagian tertentu Laman Web ini.

7. Pindaan Dasar

Kami boleh menukar dasar ini pada bila-bila masa dengan menyiarkan pindaan kepadanya dan tanpa memerlukan sebarang rundingan. Sila pastikan anda membaca Dasar yang berkuat kuasa pada masa transaksi anda.

* Sekiranya berlaku apa-apa percanggahan antara Bahasa Inggeris dan Notis Bahasa Malaysia, terma dalam Notis Bahasa Inggeris akan digunapakai.